SEIZOEN 2023 - 2024
STAP! brengt al 25 jaar Cultuur in en voor Stasegem


Met een live best of plaat onder de arm, opgenomen in AB in Brussel, trekt Stoomboot in het najaar van 2022 door Vlaanderen. Hij neemt je mee door zijn decennium: hoe hij ooit nummers leerde schrijven omdat hij dacht zo aan een lief te geraken, hoe hij trouwde met de liefde van zijn leven, hoe zij uitviel met een burn-out en de moeder van zijn kind werd, en hoe hij de meest uiteenlopende jobs beoefende om te weten te komen dat hij toch het liefst muzikant is.  

Zaterdag 29 oktober 2022 - 20u30

De Trukendoos - Stasegem 


100 jaar Toots Thielemans


Met Steph van Uytvanck (mondharmonica & zang) en Tars Lootens (piano).

Jean 'Toots' Thielemans , jazz icoon, geliefd als mens en bewonderd als artiest. Speelde sinds z'n derde jaar accordeon, leerde zichzelf gitaar spelen, floot ook er vaak bij, maar het mondmuziekske dat hij op 16-jarige leeftijd in de Brusselse Rue du Midi kocht zou van hem een wereldster maken. Bill Evans, Charlie Parker, Jaco Pastorius, Quincy Jones enz… bedienden zich van zijn muzikale genialiteit.


Jazz was zijn grote passie maar ook in pop muziek betekende hij heel wat : Billy Joel, Sting, Paul Simon, Stevie Wonder, ... waarmee hij de opnamestudio of het podium deelde. "Bluesette" werd zijn bekendste compositie, geschreven op een een velletje papier in een backstage ruimte. Maar Toots charmeerde ook met filmmuziek (Midnight Cowboy, Zware jongens, Turks Fruit...) en televisie tunes (Sesamstraat, Baantjer,...).

Mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck en pianovirtuoos Tars Lootens hebben het voorrecht gehad om met Toots te mogen samenwerken. In deze voorstelling eren ze de maestro met eigen interpretaties van de songs die Toots zo graag speelde. "Be yourself, no more, no less". En dit is precies wat er op het podium gebeurt, met een dikke en dankbare knipoog naar die grote meneer Toots Thielemans.Vrijdag 4 november 2022 - 20u30

St. Augustinuskerk Stasegem


Die Verdammte Spielerei

und Kameraden: 25 JAAR STAP! 

Kerstpakske Klassiek 

De mooiste pakjes zijn die die je bijblijven. Die in het geheugen staan gegrift. Die Verdammte Spielerei brengt jullie kerstpakskes. Deel ze uit onder uw vrienden en vriendinnen. In de donkerste tijd van het jaar wil Die Verdammte Spielerei mensen bij elkaar brengen. Een vreugdevol, vredevol muzikaal moment van klassieke muziek tot popmuziek, gebracht door topmuzikanten, één onnozelaar en gastmuzikanten uit eigen streek. Omdat samen luisteren en samen zingen ons dichter bij elkaar brengt en daar gaat kerstmis over. Geen dure cadeaus, geen chalet met mutsen en gsm-hoesjes.  Geen après-ski, maar oprecht samen genieten. Kom maar, er is plaats in de herberg van de Spielerei.

Zaterdag 17 december 2022 - 20u30

St. Augustinuskerk Stasegem


Guga Baul & Jonas Van Thielen 

Badje vol met Stroop 

Guga Baul en Jonas Van Thielen, allebei kinderen van het magische jaar 1986, nemen je mee op een heerlijke trip naar de beste Vlaamse fictie van de jaren 80 en 90. 

Spilfiguur van hun verhaal is de Vlaamse oppergod van de comedy, onsterfelijk als Hector en Koko Flanel: Urbanus. De reis brengt hen verder naar Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen, De Droomfabriek, ... alles wat die twee decennia kleur heeft gegeven moet worden doorgegeven aan het nageslacht, mijn gedacht!

Guga en Jonas hebben al zo vaak naar die series en films gekeken dat ze verbanden zijn beginnen zien en verborgen verhalen hebben ontdekt over de acteurs. Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, of zelfs nog niet geboren was toen ze werden uitgezonden, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor.

“Badje vol met stroop”, een wonderlijk verhaal over Vlaamse fictie klassiekers, voor 8 tot 88 jaar.

NIEUWE DATUM!
Woensdag 11 januari 2023 - 20u30

De Zuiderkouter Stasegem


Erhan Demirci & Bart Herman

Op het eerste gezicht een vreemde combinatie, maar Erhan en Herman zijn al jaren goed bevriend. In deze voorstelling doen ze het verhaal hoe ze elkaar leerden kennen. Van hun eerste ontmoeting op een cruise tot een hilarische gidsbeurt in Knokke en Schaarbeek. 

Aan de hand van muziek, uiteraard van Bart zelf, maar ook aangevuld met enkele Vlaamse klassiekers en Turkse pareltjes, die door beide heren geanalyseerd worden, doen ze het verhaal over hun gelijkenissen en verschillen.

Donderdag 19 januari 2023 - 20u30

De Trukendoos


Kunnen we helpen?